Válasszon nyelvet :

Vyberte jazyk :

.

Magyar nyelven    Slovensky jazyk

.

 


2 0 1 2.   J Ú L I U S


  

Váci hangulatok

A Madách Imre Művelődési Központ a városban élő nemzetiségi önkormányzatokkal – szlovák,görög, roma, rusín és ukrán - közösen rendeztek kiállítást Váci hangulatok címmel.
A szervezők nevében a kiállítás résztvevőit a váci szlovák önkormányzat elnöke Dr. Alt Gula és Németh Árpád festőművész köszöntötte, aki felkérte Fördős Attilát a város polgármesterét a kiállítás megnyitására. A polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy különleges kiállítás ez a mai, nemcsak azért mert az alkotások Vácon készültek és egyhetes alkotó munka eredményei, de azért is mert az alkotók öt nemzetiséget képviselnek. A kiaállítás megrendezése a városban működő nemzetiségi önkormányzatok ötlete volt, akik elhatározták, hogy összefognak és meghívnak egy-egy jeles művészt, akik egy hétig érzélik és formálják a város atmoszféráját. Találkozásuk a Váci hangulatok kiállítás megnyitásában csúcsosodik ki.
A szlovák nemzetiséget Valkó Gyula Bánkon élő és alkotó művész képviselte, a romákat Bari Janó, a görögöket Papageorgiu Szteliosz, az ukránokat Alexander Malesh, a ruszínokat Inna Bariscseva.
A város első embere megköszönte, hogy eleget tettek a felkérésnek és egy alkotásukat a Művelődési központnak adományozzák, ezzel hagyományt teremtve megalapozzák a nemzetiségi művészek Alkotó találkozóját, melyet folytatni fognak jövőre is. (LUNO)


Kapcsolódó anyag: GALÉRIA