Válasszon nyelvet :

Vyberte jazyk :

.

Magyar nyelven    Slovensky jazyk

.

 


2 0 1 3.   Á P R I L IS


  

Otrokovicei Beseda fotóklub kiállítása
Szlovák nyelvtanfolyam

Az elmúlt időszak rendezvényeiről, valamint a tervekről tanácskoztak legutóbbi ülésükön a a váci szlovák önkormányzat képviselői. Jelen volt Dr.Alt Gyula elnök, Menczer Sándorné és Mata Mihály képviselők. Az elmúlt évi pénzügyi beszámolót egyhangúlag elfogadták. A tervezett rendezvényeket sikerült megvalósítani Vác Város Önkormányzata anyagi támogatásával, valamint pályázati pénzekből : Magyarországi Szlovákok Szövetsége Közhasznú alapítványtól, Országos Szlovák Önkormányzattól, valamint a Pest Megyei Szlovák Önkormányzattól kapott támogatással.
Dr Alt Gyula küöszönetet mondott a támogatásért. 
Értékelték az elmúlt időszak rendezvényeit. Többek között az Otrokovicei Beseda fotóklub Városházán kiállított tárlatát. Aktív szervezője az önkormányzat az „Egészséges ifjúságért” alapítvány rendezvényének is.
Vácon nagyon népszerű az ingyenes szlovák nyelvtanfolyam, ami jelenleg is tart. A résztvevők különböző indíttatásból vesznek részt a tanfolyamon ennek jó példája az, hogy Fördős Attila polgármester is a tanfolyam hallgatója- tájékoztatott Mata Mihály a tanfolyam tanára. Köszönetet mondott a Madách Imre Művelődési Központ munkatársainak a segítségért.

Szlovák nyelvoktatás a Földváry Károly általános iskola harmadik b. osztályában is folyik, 17 diák tanul szlovákul Menczer Sándorné vezetésével.
Az iskola együttműködik a szlovákiai Šahy és Dubnica nad Váhom városok iskoláival.

A képviselők a soron következő rendezvényekről tárgyaltak, többek között a képzőművészeti táborról, melyre idén  Šahyból hívnak meg egy képzőművészt.
Év végén pedig a hagyományos és népszerű Szlovák Karácsonyt rendezik meg.

Furucz Anita (VÁCI NAPLÓ)